loading icon

Geniet van uw vrije tijd in Kontich

Sportievelingen, natuurliefhebbers en levensgenieters. Jong én oud. Niemand zal zich snel vervelen in het levendige Kontich. Bekijk wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Zwembad De Nachtegaal

Een zwemfeestje voor de kleintjes, baantjes trekken na een lange werkdag of zwangerschapszwemmen in de ochtend. Bij Zwembad De Nachtegaal in Kontich kan het allemaal. De gemeente heropende het zwemparadijs in 2016 met een gloednieuwe duurzame kuip die een optimale waterkwaliteit garandeert. Eén zwembeurt kost twee euro.

Eco- en Boerenmarkt

Liefhebbers van verse producten opgelet. Elk jaar, in augustus, vindt in Waarloos de gezellige Eco- en Boerenmarkt plaats. Hier kan u groente, fruit en zuivel inslaan bij de Kontichse boeren. Maar ook rustig snuisteren tussen juweeltjes, kleding en tweedehandsproducten. De markt biedt bovendien allerlei leuke activiteiten aan voor jong én oud.

Museum

Ruggenwervels van walvissen, de schedel van een spitssnuitdolfijn, een slijpsteen van ruim 9.000 jaar oud. In het Museum voor Heem- en Oudheidkunde, gevestigd in het cultuurcomplex Sint Jan, vindt u meerdere archeologische pareltjes die komen uit de Kontichse ondergrond. Daarnaast kan u hier meer leren over het boeiende culturele erfgoed van de regio.

Hoofdbibliotheek Sint-Jan

Houdt u wel van een goede thriller of detectiveverhaal? Of zijn u en de kinderen dol op strips en tijdschriften? Ga dan eens naar het moderne Bibliotheekcomplex Sint-Jan. Naast alle vermakelijke lectuur vindt u hier ook nog een uitgebreide muziek- en filmcollectie én een krantenhoek. De bibliotheek is geopend op maandag tot en met donderdag, en zaterdag.

Vrijetijdsmarkt

Ook de gezellige Vrijetijdsmarkt mag niet in dit lijstje ontbreken. Elk jaar, tijdens de septemberkermis, organiseren de vrijetijdsdienst, de bibliotheek en verschillende verenigingen in Kontich deze kleurrijke markt aan de Mechelsesteenweg. Reken op smakelijke proevertjes, toffe activiteiten en een spelparcours waarbij veel prijzen te winnen vallen.

Kapellekesbos

Als u van natuur houdt, is een bezoekje aan het mooie Kapellekesbos in Kontich-Kazerne zeker een aanrader. Ooit trok deze plek massaal veel bedevaarders, door zijn twee historische kapelletjes. Nu is het vooral een ontspannen plek, afgesloten voor het verkeer. Hier geniet u optimaal als fietser of voetganger van het groen en de kalme paadjes.

Overzicht

Klik op een punt om meer informatie te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan