loading icon

Beweeg u snel in en rond Kontich

Sportievelingen, natuurliefhebbers en levensgenieters. Jong én oud. Niemand zal zich snel vervelen in het levendige Kontich. Bekijk wat er allemaal te doen is in de gemeente.

Fietsen

Goede fietsenstallingen, langzaam-verkeersroutes in het centrum, autoluwe schoolbuurten en een veilige fietstunnel onder de N171. De vruchten van een succesvol fietsbeleid in Kontich zijn duidelijk zichtbaar. En dan mogen we de veelgebruikte fietsostrade ook niet vergeten. Via deze weg rijdt u in een rechte lijn naar Antwerpen of Mechelen. 

Bussen

Reist u liever met de bussen van De Lijn? Dat treft, want de Vlaamse vervoersmaatschappij biedt 76 haltes en 18 buslijnen aan in de gemeente Kontich. Zo verplaatst u zich snel en veilig binnen het dorp. En bereikt u probleemloos omliggende gemeenten zoals Mortsel, Schelle, Aartselaar, Rumst, Lier, Boom en natuurlijk ook Antwerpen.

Treinen

Als u snel én duurzaam wil reizen, dan is station Kontich-Kazerne uw ideale vertrekpunt. Elk half uur stopt hier een trein naar zowel Antwerpen als Brussel. Zo bent u met slechts 20 minuten in de Koekenstad. En binnen 45 minuten in de Europese hoofdstad. Voor reizigers die met de auto naar het station komen: er zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig.

Parkeren

Met randparkings, blauwe zones en carpoolparkings, maakt Kontich het de automobilist gemakkelijk. Zo kan u in de blauwe zone, tussen 9 en 18 uur, maximaal 2 uur gratis parkeren met een parkeerschijf. En kunnen langparkeerders buiten het centrum gratis hun auto kwijt. Voor een volledig overzicht van alle zones in het dorp kan u het parkeerplan bekijken.

Auto

Rekent u liever op uw eigen wagen, dan op het openbaar vervoer? Geen probleem. Vanuit het strategisch gelegen Kontich kan u alle kanten uit. Zo bereikt u Antwerpen en Brussel snel via de E19. De N1 sluit direct aan op de gemeenten Mortsel en Mechelen. En via de vlakbij gelegen E34 en E313 zet u eenvoudig koers richting de Kempen en Limburg.

Personen met handicap

Ook voor mensen met een handicap, biedt Kontich allerlei initiatieven. Zo kan u, onder bepaalde voorwaarden, een parking en speciale parkeerkaart ontvangen via de Cel mobiliteit. Laat u zich liever van A naar B brengen? De vrijwillige chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale helpen u graag. En de PlusBus maakt ook rolstoelvervoer mogelijk.

Overzicht

Klik op een punt om meer informatie te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan