loading icon

Geniet van uw vrije tijd in Edegem

Dat Edegem een rustig, dorps karakter heeft, betekent niet dat u zich hier zal vervelen. Integendeel zelfs. Met zijn jaarlijkse evenementen, groene trekpleisters en moderne vrijetijdsvoorzieningen is de gemeente een fijne plek voor jong en oud.

Wekelijkse markt

Staat er nog groente, fruit, vlees, vis of kaas op uw boodschappenlijstje? Heeft u trek in een hamburger of proevertje? Of snuistert u graag tussen de kledingrekken, stoffen en huishoudspullen? Mis dan zeker niet de wekelijkse markt in het centrum. Die vindt u elke dinsdag, van 8 tot 13 uur, op het Gemeenteplein in Edegem.

Rock@Edegem

Ook op muzikaal vlak heeft Edegem een verrassing voor u in petto. Want sinds 2000 vindt op de laatste zondag van juni het festival Rock@Edegem plaats. Dit muziekspektakel trekt elk jaar duizenden feestgangers naar het Gemeenteplein. Met een gevarieerd programma, gratis inkom en ontspannen sfeer biedt het evenement plezier voor de hele familie.

Jaarmarkt

Wil u Edegem van zijn vrolijkste kant zien? Bezoek dan zeker eens de jaarmarktfeesten. Hier trakteert het dorp u uitgebreid op muziek, dansvoorstellingen en straattheater. Maar ook op lekker eten en een knallende vuurwerkshow. Het gezellige familiefeest start tijdens het eerste volledige weekend van september op het Gemeenteplein.

Fort 5

Een van de grootste trekpleisters van Edegem is Fort 5. Na de aanleg tussen 1860 en 1868 maakte dit prachtige domein deel uit van de verdedigingsgordel rond Antwerpen. Tegenwoordig bevat de groene zone ook een speeltuin, petanquebaan en fit-o-meter. En dat maakt Fort 5 een geliefde plek voor wandelaars, sporters, gezinnen en natuurliefhebbers.

Hof Ter Linden

Naast Fort 5 heeft Edegem nog een andere groene parel voor u: het kasteeldomein Hof Ter Linden. Dit neoclassicistische kasteel met koetshuizen dateert uit de 18e eeuw, en wordt omringd door 92 hectare aan prachtige natuur. Een unieke trekpleister. Na een grondige restauratie bestaat het domein uit een restaurant, brasserie, B&B en businessclub.

Park Meihof

Wil u een hapje eten, ontspannen met de kinderen of gewoon van het weer genieten? Ontdek dan Park Meihof. Dit groene domein biedt niet alleen een gezellige cafetaria met ruim buitenterras. U vindt hier ook een rolstoelvriendelijke speeltuin voor de kleintjes, een skatepark voor BMX'ers en skaters, en een outdoor basketbalveld.

Sint-Antoniuskerk

Deze gotische kerk uit de 16e eeuw is een ideaal decor voor muzikale uitvoeringen. Dat is te danken aan haar sfeervolle karakter en prachtige akoestiek. Elk jaar organiseert het Comité Edegemse Concerten hier aperitiefconcerten met jonge, veelbelovende muzikanten. En enkele avondconcerten met professionele artiesten.

Bibliotheek Edegem

Bent u een liefhebber van literatuur? Zijn de kleintjes dol op kinderboeken? Of kan u pas echt ontspannen met een Belgische of internationale film, serie of documentaire op tv? Ontdek het aanbod van de Edegemse bibliotheek. Open op maandag en donderdag van 14 tot 20 uur. Op woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur. En op dinsdag en zaterdag van 10 tot 13 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan