loading icon

Geniet van uw vrije tijd in Wilrijk

Niemand verveelt zich graag. En gelukkig is dat in Wilrijk ook nergens voor nodig. In het district is genoeg te doen, zowel voor jong en oud. Bekijk snel het aanbod van evenementen, activiteiten en faciliteiten.

Steytelinckpark

Een van de meest ontspannen trekpleisters van Wilrijk is ongetwijfeld het 16e eeuwse kasteeldomein Steytelinckpark. Deze rustige plek biedt u lange wandelpaden, wijde grasvelden, een mooie vijver én een moderne speeltuin voor de kleintjes. Zin in een hapje of een drankje? In het oude, gerestaureerde kasteelgebouw vindt u een restaurant met gezellig terras, geschikt voor elk seizoen.

Park van Eden

In het ruigste park van Antwerpen waant u zich even ver weg van de stad. Met 23 hectaren aan groen is dit de ideale plek om te ontspannen. Neem een picknickmand mee of steek de publieke barbecue aan. Ondertussen vermaken de kinderen zich gegarandeerd met de speelgrachten, heuveltjes en klimbomen. Voor de honden is er overigens ook een aparte loopweide en zwemvijver.

Ikea Wilrijk

Is uw zetel toe aan vervanging? Nood aan een extra kast? Als inwoner van Wilrijk boft u, want om de hoek ligt een Ikea-vestiging van 34.000 vierkante meter. Hier schotelt het Zweedse meubelhuis u de laatste woontrends voor, samen met een smakelijk bordje gehaktballetjes. Open op maandag t/m donderdag van 10 tot 20 uur. Op vrijdag van 10 tot 21 uur. En op zaterdag van 9 tot 20 uur.

Cultuurcentrum De Kern

Maak kennis met het kloppende culturele hart van Wilrijk. Theater- en concertzaal De Kern schotelt u wekelijks een mooi en gevarieerd programma voor. Comedyshows, filmfestivals, concerten en verhaalfeesten: voor elke liefhebber, jong of oud, heeft De Kern wel iets leuks in petto. Het culturele centrum kreeg in 2017 een volledige make-over, inclusief een nieuwe tribune en breder podium.

Bib Bist

Schuilt er een boekenwurm, muziekverslaafde of cinefiel in u? Word lid van Bib Bist en profiteer van het rijke aanbod van strips, boeken, tijdschriften, dvd's en cd's. Bezoekers kunnen hier lezen, studeren en gratis surfen op het internet. Bovendien serveren de bar(b)ista's uw drankje voor een schappelijke prijs. Open op dinsdag t/m donderdag van 10 tot 20 uur. En op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Wielercentrum Antwerpen

Elk jaar ontvangt het Provinciaal Wielercentrum tussen de 10.000 en 15.000 enthousiaste fietsers, BMX'ers en skeelers. Zij kunnen zich naar hartenlust uitleven op de wielerpiste, het bmx-parcours en de skeeler-ovaal. Ook zin om alleen of met een groepje collega-kuitenbijters te vlammen op de piste? Een halve dagkaart kost twee euro. Bezoek de website van Wielercentrum Antwerpen voor meer informatie.

Club Wilson

Laat uw kind(eren) kennismaken met Club Wilson van de Jeugddienst Wilrijk. Elke woensdagnamiddag nemen animatoren de kleintjes van 4 tot 12 jaar op sleeptouw met allerlei leuke activiteiten. Gezelschapsspelletjes, stripboeken, verven, tekenen en openluchtspelletjes, het komt allemaal voorbij. En ook niet te vergeten: Wollige Wilson is er ook, de zachte clubmascotte. Deelname is gratis.

Willrock Festival

Ooit begon Willrock als een bescheiden familiefestival. Maar inmiddels heeft het tweedaagse evenement al twintig succesvolle edities achter zijn naam. De gratis inkom, de gezellige sfeer en de prachtige locatie in het Streylinckpark maken dit jaarlijkse festival uniek. Verwacht een gevarieerd programma van bekende en minder bekende bands, dj's en singersongwriters.

Zwembad Ieperman

Zin in een verfrissende duik na het werk? Of laat u de kleintjes graag ravotten in het water? Dan biedt Zwembad Ieperman in Wilrijk uitkomst. Hier profiteert u van een groot 25-meterbad en een instructiebad. Ook zijn er specifieke voorzieningen voor mensen met een handicap. De prijzen van een zwembeurt variëren van 0 tot 3 euro, afhankelijk van uw leeftijd.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan